Grilled lamb with garlic and rosemary

Garlic-Basil sauce
3 May 2016
Spareribs with dry rub
3 May 2016

Grilled lamb with garlic and rosemary

IMG_20140809_190752 IMG_20140809_190610

Ingredients:

  • Lamb (shoulder or leg)
  • Garlic
  • Fresh rosemary
  • Salt and pepper
  • Oil

Preparation:

  • Make small incisions all over the meat
  • Cut the garlic in fairly big chunks and stuff the cuts in the meat
  • Also add the rosemary to the cuts
  • Mix olive oil, salt, pepper, finely diced garlic and rosemary
  • Brush the meat with the mixture and leave at room temperature for at least an hour

Tip:

  • Grill the lamb on indirect heat by putting the coals on one side of the barbecue
  • Keep brushing the meat with the oil mixture
  • When grilling on indirect heat: leave the lid on the barbecue. Grill for 1,5 to 2 hours.
  • When grilling on direct heat: turn the meat regularly and cut away (and eat!) parts that are done. Do keep brushing the meat.

 

Helaas geen voorraad :(

De coronacrisis raakt ons allemaal en helaas ook de mensen in Indonesiƫ. Door een lockdown situatie bij een van onze producenten kunnen wij tijdelijk niet leveren.

Wij doen er alles aan om jou snel weer te voorzien van onze mooie briketten! Meer weten of alvast een bestelling plaatsen? info@bast.eco