Gegrilde lamsbout met knoflook en rozemarijn

Flavored Mayo 2
Yoghurt knoflook basilicum saus
3 mei 2016
dreamstime_l_32246041
Spareribs met droge rub
3 mei 2016

Gegrilde lamsbout met knoflook en rozemarijn

IMG_20141226_103513-1024x1024

IMG_20140809_190752 IMG_20140809_190610

Ingrediënten

  • Lamsbout of schouder
  • 3 tenen Knoflook
  • Verse rozemarijn takken
  • Zout en peper
  • Olijfolie / vloeibaar bak en braad

Bereiding

  • Snij her en der kleine diepe sneetjes in het vlees
  • Snij de knoflook in grove stukken en stop ze in de gaatjes in het vlees
  • Steek tevens hier een klein deel van het rozemarijntakje bij in
  • Maak een mengsel van olijfolie of vloeibare bak en braad, zout, peper, geperste knoflook en fijn gesneden rozemarijn. En roer dit door elkaar.
  • Smeer de gehele bout in met dit mengsel en laat minimaal één uur staan

Tip

  • Gril de lamsbout indirect, dus niet direct boven de hete kolen. En blijf de bout insmeren met het mengsel van olie, knoflook en rozemarijn.
  • Bij indirect grillen, de kolen aan één kant in de barbecue en niet boven deze kolen grillen. De deksel op de barbecue. Duur: 1,5 tot 2 uur
  • Bij direct grillen, regelmatig draaien en eventueel gare delen wegsnijden en alvast gebruiken. Wel steeds weer opnieuw in smeren.